طرز تهیه تن ماهی:
ا بتدا ماهی باید از حالت انجماد خارج شود (چرا که ماهی در سردخانههای کشتیها بلافاصله پس از صید منجمد شده واگر کارخانه دور از خلیج باشد، توسط ماشینهای یخچال دار حمل و نقل میگردد
وبه حالت دیفراست برسد، سپس امعاء و احشاء آن تخلیه شده و بعد قطعهبندی میگردد. پس از قطعه بندی ماهیها شستشو داده شده و برای مرحله پخت آماده میگردند.
در این مرحله ماهیها توسط بخار در دیگهای مخصوص تحت فشار و دمای معین ودر زمان مشخص پخته شده،سپس قطعات پختهشده ماهی پوستگیری و تمیز میشوند. در این مرحله استخوانهاو گوشتهای تیره کاملا از گوشت روشن و فیلهای جدا میشوند و پس ازانگوشتهای فیله درون نوار پر کن به صورت اتوماتیک قرار میگیرند. دستگاه پرکن فیلهها ا به قطعات مساوی درون قوطی کنسرو برش میدهد.
پس از پر شدن کنسروها از گوشت در مرحله بعد نمک افزوده میشود و به دنبال آن روغن مایع به صورت اتوماتیک با وزنهای مشخص ریخته میشود
در مرحله بعد قوطیهای حاوی گوشت ، روغن و نمک از مرحله اگزاست ( ایجاد خلا و خروج اکسیژن هوا) گذر میکنند.این مرحله از این جهت انجام میگیرد تا اکسیژن موجود در فضای باقی مانده قوطی خارج شود و میکروارگانیسم برای رشد، اکسیژن نداشته باشند.
در مرحله بعد قوطیها دربندی شده و پس از آن وارد مرحله استرلیزاسیون میشوند.در این مرحله کنسروها تحت دمای 121 درجه سانتیگراد و مدت زمان 20 دقیقه استرلیزه میشوند. با این فرآیند کلیه میکروبهای بیماریزا از بین میرود و یا غیرفعال میشوند.ماندگاری بالای محصول مربوط به همین مرحله میباشد.در نهایت کنسروها بسته بندی میگردند.
تذکر:قبل از مصرف هر کنسروی به توصیههای روی برچسب آن جهت گرم کردن و یا مصرف دقت نمایید.
مراحل تولید کنسرو تن ماهی:
ماهی تن، روغن مایع گیاهی(سویا، آفتابگردون و زیتون) که البته در صورت استفاده از روغن زیتون باید روی قوطی قید شود.مرغوب ترین ماهی تن در صنعت کنسرو سازی نوع هوور و یا گیدرمیباشد که مصرف کنندگان با توجه به ذکر نوع ماهی بر روی برچسب کنسروها میتوانند دقت نمایند. لازم به ذکراست به جز این سه ماده داخل کنسرو از هیچ ماده نگهدارندهای جهت ماندگاری بالای محصول استفاده نمیشود چرا که بر اساس استاندارد ملی کشور ما استفاده از هرگونه مواد افزودنی غیرمجازمی باشد و تولید کنندگان برای حفظ کیفیت محصول در طول 2 سال از فرآیند استرلیزاسیون استفاده میکنند.